"הספר הבעה באמנות עם קשישים מתאר בפנינו מגוון עשיר של תוכניות המראות לנו שהגיל או המחלה אינם מונעים בהכרח מהאדם המבוגר להיות יצירתי. פעמים רבות קורה שדווקא בגיל המבוגר ובעת מחלה מגלים אנשים את פוטנציאל הטמון בהם. ספר זה מציע קווים מנחים ומעשיים להזדמנויות יצירתיות הן עבור אלו המפיקים את התוכניות והן עבור אלו המשתתפים בהן".
- ג'ין כהן, M.D., Ph.D., מנהלת המרכז לזקנה, בריאות והמדעים ההומניסטיים באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון
ספר מעניין ומעשי זה מראה כיצד אנשים זקנים שעשויים להיות מבולבלים, מדוכאים או מבודדים מבחינה חברתית בעקבות תהליך ההזדקנות, יכולים לחוות תחושה מחודשת של חיבור לעולם ואישור לקיומם דרך ההבעה האמנותית והטיפול באמצעות האמנות. עשרים כותבים וביניהם שניים מהפסיכיאטרים המובילים בתחום הגרונטולוגיה, מציגים ניתוח מעורר מחשבות של שיקולים תיאורטיים סביב נושא ההזדקנות, החברה והדמנציה, עם יישומים מעשיים בטווח רחב של אמנות יוצרת הכוללת דרמה, מוסיקה, אמנות, ריקוד וכתיבה יוצרת. הם כוללים גם תיאורים של פרויקטים חדשניים בין-דוריים ורב-תרבותיים. אנשי מקצוע העובדים עם זקנים במגוון מסגרות כולל בתי אבות, מרכזים קהילתיים ומוסדות פסיכיאטריים, ימצאו בספר זה מדריך חיוני שישמש אותם בעבודתם.
" זהו ספר מקיף המתמקד בתוכניות, וערכו רב בסיוע למומחים בתחום הזיקנה. זהו מדריך נהיר וברור לתוכניות באמנות יוצרת המאיר את עינינו לכוונים חדשים בתחום זה".
- ז'קלין סנדרלנד, מייסדת המרכז הלאומי לאמנות והזדקנות. |