'לחיות זה הרבה יותר מאשר לשרוד' כותבת מאיה ריד במבוא לספרה ופותחת בפני הקורא צוהר אל עולמה של שורדת גילוי-עריות שבחרה בחיים.
סיפורה האישי לוקח אותנו אל מעמקי-נפש שצפונותיה נעלמים לרוב מעין זר. היא מתארת בגילוי לב את מאבקה הממושך וחסר הפשרות בהשלכות הטראומה שחוותה בילדותה, ובלפיתתו המצמיתה של העבר. מפת הדרכים של מסעה העיקש אל החיים נגלית לעינינו טפח אחר טפח מבעד לרשימות שכתבה במהלך עשר שנות טיפול ואשר נוסכות חיים בתוואי הדרך המייסרת והמתגמלת - דרך של כאב ושל תקווה.
בספרה הייחודי שוזרת מאיה פרקי תיאוריה ברקמת עדותה האישית, ועורכת את שתי נקודות הראות זו לצד זו. כך היא מכוונת זרקור רב עוצמה אל מורכבות הטראומה ואל עומק התהליכים הרגשיים שעוברים מי שנפגעו בילדותם, בדרכם להחלמה.
פרקי "המסע המשותף" שחותמים את הספר, מאגדים קטעים מייצגים מתוך רב-שיח שהתקיים לאורך שש שנים בפורומי-התמיכה המקוונים של אתר "מקום". הם בוחנים סוגיות בקשר הטיפולי מזווית-הראייה של מטופלים שורדי טראומה-מינית-מתמשכת-בילדות ומלווים בהארות של שרי עוז, מטפלת בנפגעי טראומה מינית.
?xml:namespace>
'לאחר שסיימתי לקרוא את ספרה של מאיה, ידעתי שאף אחד מהטיפולים להם אני שותפה, כבר לא ייראה אותו דבר [...]. השיתוף בחוויה האישית והנתוח המקצועי מציבים את הספר כ-"עמוד-האש" למטפלים, לאורו ניתן לנווט תהליכים טיפוליים משמעותיים ומורכבים.'
רונית סדגר - פסיכולוגית, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בנפגעות תקיפה מינית, מרכז רפואי בני ציון, חיפה.
|