השמטת המחול מתכנית הלימודים הלאומית, למעט בהקשר לחינוך הגופני, מעלה שאלות חשובות אודות סוג החינוך לו ראויים ילדינו – חינוך למען קריירה, או למען העשרת החיים? בספר רב-אתגר זה בוחן פטר ברינסון, מן המובילים בענף המחול של בריטניה, את מקום המחול בחברתנו היום.
קיים צורך גדול בהבנה רחבה ומהותית של המחול בחברתנו; בהבנת המחול הנתפש כצורה אמנותית של ביטוי החוצה את כל התרבויות, צורה אמנותית בעלת עבר ארוך ומגוון והווה עשיר. למרבה הפליאה, הבנה רחבה שכזו נעדרת לא רק בקרב הציבור הרחב ככלל, אלא גם בקרב מרבית המורים לאמנות ואף, יש לציין, בקרב מספר משמעותי של מורים למחול ושל עוסקים במחול. כרך זה, הנושא את כותרת המשנה – לקראת תרבות מחול לאומית, שם לו למטרה להביא בפני הקורא את היסודות ההיסטוריים, הפוליטיים והמבניים החיוניים להבנה שכזו. הוא מבקש להשכיל את הקורא, לא רק בנושא המחול בתוך מערכת הלימודים, אלא גם על המחול כאנרגיה הבעתית ובעל יכולת שינוי, הקיימת בקרב כל האוכלוסייה. מחקר זה לא נעשה מעמדה אובייקטיבית; הוא גם לא מתיימר להיות ניטראלי. זהו מחקר בעל מעורבות המחויב למן ההתחלה להנחה העיקרית, שהמחול הינו תחום אמנותי רחב השייך לכל האנשים ואשר חייב להפוך לתחום בעל נגישות מלאה עבור כולם.
הצורך בכרך שכזה מועלה על-ידי העובדות והנתונים הרבים העוסקים במימון האמנויות, אותם מביא בפנינו פטר ברינסון. עבור כל אלה המחויבים כלפי המטרה של אבטחת מקום המחול בבתי-ספרינו בתוך מסגרת מוגדרת היטב של חינוך לאמנויות, הספר מחול כחינוך לא יסולא בפז. ישנם דברים רבים להיאבק למענם וספר זה יעניק לעוסקים במחול ולמורים למחול את הנשק לו הם זקוקים במאבקם. |